Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσηκωμός λοιπόν με στόχο την αλλαγή της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω. Εχουμε βουλιάξει όσο δεν γίνεται περισσότερο. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος αλλά δίχως μπούσουλα και κατεύθυνση. Κοντά στο 40% των εκλογέων αποφάσισε να μην ψηφίσει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κι εκείνοι όμως που προσήλθαν στις κάλπες ψήφισαν τον Ψωμιάδη και ...τον Ψινάκη!! Αυτή την Ελλάδα θέλουμε; Μιά τέτοια χώρα ονειρευόμαστε; Πρέπει λοιπόν κάτι να κάνουμε. 

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε από μιά ομάδα ανήσυχων πολιτών με στόχο το ξεσήκωμα της κοινωνίας. Με κατεύθυνση όμως και συγκεκριμένους στόχους. Πρέπει να πολεμήσουμε, μαζί με άλλους που μοιράζονται τις ανησυχίες μας,  για να αναγεννηθεί η χώρα μας. Κι έχουμε στόχους σαφείς και ξεκάθαρους. 

.Είμαστε κατά των φόρων. Δεν είναι δυνατόν άλλοι να δουλεύουν κι άλλοι ανέξοδα να απολαμβάνουν. Οι περισσότεροι έλληνες να επιβαρύνονται με την μισθοδοσία όσων είναι βολεμένοι στον δημόσιο τομέα. Τα χρήματα που κερδίζουμε από την δουλειά μας είναι δικά μας. Κι όχι των πολιτικών που τα μοιράζουν κατά το δοκούν  για να εξαγοράζουν ψήφους. Θέλουμε λοιπόν μιά χώρα ελάχιστων φόρων. Η κάθε κυβέρνηση που θα εκλέγεται θα δεσμεύεται προεκλογικά για τους φόρους που θα βάζει. Κανένας καινούργιος φόρος δεν θα μπαίνει πριν περάσει η τετρατεία.   
.Είμαστε κατά της Δημόσιας Γραφειοκρατίας. Το δημόσιο οφείλει να πάψει να πνίγει τις δημιουργικές μας ικανότητες. Το ελάχιστο κράτος είναι το καλύτερο κράτος. Δεν χρειάζονται οι δεκάδες εγκύκλιοι, άδειες, εγκρίσεις, πιστοποιητικά, κανονισμοί και ρυθμίσεις. Τους κανονισμούς τους διαμορφώνει και τους επιβάλλει η κοινωνία και η ζωή. Κι όχι οι στρεβλοί εγκέφαλοι των κρατικών γραφειοκρατών. Κι επιτέλους να υπάρξει ένας καινούργιος νόμος: ότι δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται. Να πάψει να ακούγετια η κλασσσική γραφειοκρατική υπεκφυγή: "Δεν το προβλέπει ο νόμος".  Να επελευθερωθούμε από τις αρπάγες ενός αναίσθητου δημόσιου τομέα. Κι όσοι περισσεύουν από τον καταπιεστικό δημόσιο τομέα να πάνε στα σπίτια τους.
.Θέλουμε Δημοσιονομική Πειθαρχία. Το κράτος πρέπει να αυτοδεσμεύτεται. Το όποιο συμμάζεμα της οικονομίας οφείλει να ξεκινάει από τον δημόσιο τομέα και την ίδια την κυβέρνηση. Κι όχι από τους πολίτες. Γιατί να διατίθενται δωρεάν κινητά τηλέφωνα σε Υπουργιούς και δημόσιους γραφειοκράτες; Με ποιά λογική υπάρχουν στην Ελλάδα κρατικοί φορείς που δεν  συναντώνται στην διοικητική δομή ούτε ακόμη και υπερδυνάμεων.  Καμία αύξηση δμοσίων δαπανών δεν θα πρέπει να εγκρίνεται αν δεν συνοδεύεται από ίσου ποσοστού αύξηση του εθνικού εισοδήματος. Πως γίνεται να αυξάνουμε τις δαπάνες μας ενώ μειώνονται τα έσοδά μας; Η πειθαρχία και η υπευθυνότητα αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο μιάς καινούργιας πολτικής πραγματικότητας. Μιά  τέτοια Ελλάδα θα θέλαμε. Μιά χώρα με υπεύθυνους πολίτες. Και με μιά διοίκηση μικρή και άμεσα υπόλογη στους πολίτες. Που είναι τα αφενβτικά και όχι τα υποζύγια.       
.Οραμά μας είναι το Μικρότερο ΚράτοςΜε λίγους και χαμηλούς φόρους, με έλάχιστους και ικανούς γραφειοκράτες, μα ελάχικστους κανονισμούς και παρεμβατικούς φορείς. Ενα κράτος που θα φροντίζει τους πολίτες αντί να τους βασανίζει. Ενα δημόσιο τομέα δηλ. που δεν θα απλώνει τό χέρι στην τσεπη των φορολογουμένων όποτε καπνίσει στους κρατούντες. Το ιδιωτικό χρήμα είναι ιερό και δεν ανήκει στην πολιτική εξουσία. Κανένας φόρος δεν θα μπορεί να επιβάλεται δίχως ανταπόδοση καινούργιοων και αποτεςεσματικών υοηρεσιών οπρος τους πολίτες. Και ιδιαίτερα προς αυτούς που φέρουν τα σχετικά βάρη. 
Εμπρός λοιπόν για ένα ξεκίνημα εγκαθίδρυσης ενός συστήματος εξουσίας που να υπηρετεί τους οραματισμούς μας. Διαδώστε τις ιδέες μας. Κινητοποιηθείτε ώστε σύντομα τα οράματά μας να γίνουν πράξη.  Οργανωθείτε γύρω από αυτή την ιστοσελίδα. Οι ιδέες μας είναι το μεγαλύτερό μας όπλο.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου